Federation Member
佳作赏析
会员作品
S房/S House
Punta de Pite是位于智利海岸上的两个海滩城镇位于Zapallar和Papudo之间的一个房子,位置于一个突出入海的岬角。项目为一对夫妇和他们的孩子设计的第二个家。这片土地面积6500平方米,长近100米,陡坡20米。该项目的主要目标之一是创建一个横向平面,一个允许居住并突出景观、海景和日落的大平台。该提案的想法是将公共和私人项目分成两部分,这使得所有的房子的范围有一个连接花园的所有时间,以及减少一个大房子的形象在景观;当你在楼上的亭子里,房子的其他部分就消失了。我们一直在考虑如何恢复自然环境,即新建筑安装前存在的原生原野。重要的是,一旦项目完成,该地区的原生自然就会占据建筑留下的空隙,房子好像一直都在那个地方。 The assignment consisted of designing a second home for a couple and their three children.The land of 6500m2 and almost 100 meters long, has a steep drop of 20 meters. One of the main objectives of the project was to create a horizontal plane, a large podium that allows inhabiting and highlighting the strength of the landscape, the view of the sea and its sunset. The proposal's idea was to separate the public and private programs into two pieces disposed one above the other, relating both levels to the site's section from the upper part to the lower. This allows all the house's precincts to have a connection with the garden at all times, as well as to reduce the image of a big house in the landscape; when you are in the pavilion on the upper floor, the rest of the house disappears. The volume below is buried into the ground and it adopted a materiality that allows understanding it as a mimetic basement with the ground. It has the bedrooms that have a private garden exit placed; an exposed concrete box in which black pigments, similar to Punta Pite's stones, were sought The pavilion located above, contains the most public spaces and is absolutely transparent, which allows to integrate the natural landscape with the interior space. It's a concrete slab, a shadow, that rests on 21 steel columns, which to avoid having braces or walls that would stiffen its structure (Chile)is a very seismic country), reduce its height to 230 cm. thus avoiding the possible deformation of the columns when faced with dynamic stresses. This height enhances the horizontality of the enclosures, stressing the views always towards the horizon. The three programs that are located on that level, living-dining and kitchen, sink to achieve conform and differentiate. The plan shape of the pavilion, a three-sided amoeba, also aids in seismic behavior. The house's architecture and landscaping were working on from the beginning of the project with Juan Grimm, always thinking of recovering the natural environment, the native flora that existed before the new construction was installed. It was important that once the project was completed. The native nature of the area, occupied the interstices that the architecture left. That it seemed that the house had always been in that place.
【返回】